Денісова знову знайшла порушення виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі

Денісова знову знайшла порушення виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова здійснила моніторинг дотримання виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі під час проведення другого туру виборів Президента України.
Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Можу констатувати, що за наслідками минулого візиту наші рекомендації були виконані частково. Цього разу дільниця відкрилася вчасно о 8 годині. Також трьом особам, які мають складнощі з пересуванням, буде забезпечено право на голосування – до них принесуть переносну скриньку”, - написала Денісова.

Проте, додала вона, адміністрація установи не вжила заходів щодо реагування на найбільш вагоме порушення, виявлене під час попереднього візиту, – за наявності однієї спеціальної дільниці, голосування знову відбувалося на трьох різних майданчиках.

“При цьому наявна кількість кабінок для голосування недостатня для тієї кількості громадян, які там будуть голосувати. Виявлена нестача 1 великої та 1 переносної скриньки”, - додала омбудсмен.

За її словами, ранкове засідання виборчої комісії не було оформлено протоколом. Внаслідок цього не було розглянуто 6 заяв громадян про надання можливості їм участі у голосуванні. Також було зафіксовано нестачу виборчих бюлетенів. При наявних 2 530 виборців бюлетенів завезено лише 2 416, що на 114 менше від потреби і ці громадяни не зможуть реалізувати своє виборче право.

Читайте також: У Денісової зафіксували вже 140 звернень про виборчі порушення

У день виборів громадяни можуть повідомити Уповноваженому ВР України з прав людини про порушення своїх виборчих прав, зателефонувавши за номером гарячої лінії 0 800 50 17 20 або заповнивши електронне звернення, яке розміщено на офіційному сайті www.ombudsman.gov.ua. Також виборці, які проживають у столиці, можуть, звернутися безпосередньо до громадської приймальні Уповноваженого (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-