Магера пояснив, чому суд не зможе скасувати реєстрацію кандидата у президенти

Магера пояснив, чому суд не зможе скасувати реєстрацію кандидата у президенти

Укрінформ
Підкуп виборців не є підставою для скасування судом реєстрації кандидата на пост президента, тож 21 березня у виборчому бюлетені буде два прізвища.

Про це повідомив колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера на своїй сторінці у Facebook.

"Частина перша статті 56 Закону України «Про вибори Президента України» містить лише 5 підстав для скасування реєстрації кандидата на пост Президента. Цей перелік є виключним. Навіть якщо допустити, що дійсно мав місце підкуп виборців, то виборчий закон за подібне передбачає лише оголошення попередження Центральною виборчою комісією кандидату на пост Президента України. І все", - написав Магера.

Читайте також: У "день тиші" надійшло понад 200 заяв про порушення

За його словами, подання і нинішній розгляд в адміністративному апеляційному суді позову щодо скасування реєстрації одного з кандидатів у президенти вигідне, по-перше, "одній із команд кандидата", але кому саме, "покаже час і логічний аналіз". По-друге, він переконаний, що такий позов вигідний з метою появи додаткового інформаційного приводу в "день тиші".

"Мета, як на мене, зовсім нешляхетна", - підкреслив екс-заступник голови ЦВК.

Водночас він запевнив, що у неділю, 21 квітня, у виборчому бюлетені будуть прізвища обидвох кандидатів — Володимира Зеленського і Петра Порошенка.

Нагадаємо: у переддень виборів у Шостому апеляційному суді Києва в суботу на 21-у годину було призначено засідання з розгляду справи щодо можливого підкупу виборців та скасування реєстрації одного з двох кандидатів на пост Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-