Порошенко прийшов на Майдан, де відбувається акція “Захисти Україну”

Порошенко прийшов на Майдан, де відбувається акція “Захисти Україну”

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко з дружиною прийшов на Майдан Незалежності, де відбувається акція “Захисти Україну”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не вибір між Зе і Порошенко. Ми всі точно знаємо про справжню ставку на цих виборах: чи продовжить наша держава свій шлях до ЄС та НАТО, чи знов все буде спущено на гальмах. Ще одне надзвичайно важливе питання - чи допустять українці реванш, чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом Російської імперії ", - сказав Петро Порошенко, виступаючи на акції.

"Незважаючи про те, що Путін має значно більший військовий бюджет, і Росія значно краще забезпечена ресурсами, я гарантую вам, що якщо мене оберуть 21 квітня і в наступні 5 років Путіна чекає гучний провал тут, в Україні", - сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що зараз вибір стоїть не між двома кандидатами. Справжня ставка в цих виборах - Україна, бо Росія мріє про недосвідченого президента, який дозволить Кремлю взяти Україну під контроль.

"Ми поважаємо вибір інших, і жодним чином не вважаємо нашого опонента агентом Кремля - жодним чином ні. Але ми впевнені, що Путін мріє про президента-новачка, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Майдані Незалежності розпочалася акція "Захисти Україну!" на підтримку чинного Президента Петра Порошенка як кандидата на посаду Глави держави.

Очікується, що після виступів відбудеться марш “Захисти Україну!”

Учасники маршу збираються на Михайлівській площі. Тут представники Самооборони Майдану, "Молодіжного національного конгресу", "Вільних людей", пластуни. Вони розгорнули банери-"розтяжки" із написом "#Захисти Україну". Також вони тримають у руках державні прапори.

Марш "Захисти Україну!" / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Очікується, що з Михайлівської площі колонна вирушить до НСК "Олімпійський", де о 19.00 мають відбутися дебати між кандидатами у Президенти Петром Порошенком і шоуменом Володимиром Зеленським.

Як зазначають організатори, учасники маршу хочуть почути від кандидатів у президенти відповіді на такі питання, як протидія Кремлю, курс НАТО, захист української мови, продовження реформ.

Акція має мирний характер, відбувається з ініціативи громадськості, без участі будь-яких штабів, адміністрацій чи органів влади, наголошують організатори.

Читайте також: У центрі Києва почалася акція на підтримку Порошенка

Як повідомлялося, 14 квітня представники об’єднаної Громадської ініціативи «Захисти Україну!» прийняли звернення, в якому закликали не віддавати голос на виборах кандидату Володимиру Зеленському.

Порошенко на Майдані / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Звернення підписали, зокрема, народні депутати Юрій Шухевич, Дмитро Ярош, Микола Величкович, Андрій Левус, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, керівники УНА-УНСО, Правого сектору, Конгресу Українських Націоналістів та інших громадських об'єднань, відомі діячі.

Другий тур виборів Президента України пройде 21 квітня. За пост Президента змагатимуться чинний Глава держави Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-