Штаби Порошенка і Зеленського досі не домовилися про регламент дебатів — Аласанія

Штаби Порошенка і Зеленського досі не домовилися про регламент дебатів — Аласанія

Укрінформ
Представники передвиборчих штабів кандидатів на посаду Президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського досі не дійшли згоди щодо модераторів дебатів на НСК “Олімпійський” і регламенту їх проведення.

Про це повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

“Жодного такого рішення немає. Наскільки я розумію, і між собою (у штабів, - ред.) немає домовленості ані щодо своїх ведучих-модераторів, ані щодо наших (журналістів Суспільного, - ред.). Тому про це треба питати в них”, - сказав Аласанія.

При цьому він нагадав, що НСТУ відповідає за режисуру події.

“Ми не беремо у цьому участі. За винятком лише того, що на цих дебатах працюватиме наш режисер — про що штаби самі попросили, бо довірять нам, і все. Інше — сигнал, організація і все решта — то вирішують вони, штаби. З одного боку, від Зеленського, наскільки я зрозумів, там має бути Кирило Тимошенко, а від Порошенка — Олексій Семенов, генпродюсер “Прямого”, - уточнив голова правління НСТУ.

Водночас, за його совами, штаби кандидатів досі не дійшли згоди й щодо регламенту проведення дебатів на стадіоні.

“Вони запитували про похвилинний регламент — я їм його надіслав. Чи вони його дотримаються? — це вже питання. Я навіть не знаю, скільки буде питань, — вони не можуть домовитися про це. Наскільки я розумію, штаб Порошенка потребує хронометражу питань, тобто 30 секунд — на запитання, три хвилини — на відповідь, а ті, від Зеленського, наполягають не по часу вимірювати, а за кількістю питань, тобто по три питання — й досить. І ніби як досі вони не дійшли згоди щодо цього”, — прокоментував Аласанія.

Окрім того, він зазначив, що сигнал для трансляції дебатів на “Олімпійському”— відкритий, а тому практично неможливо відстежити, які саме телеканали покажуть цю подію в ефірі.

“Оскільки трансляція цієї події визнана законом як агітація, то канали робитимуть це на свій страх і ризик. Тому через це мовники будуть суперечити ЦВК і, можливо, Нацраді (з питань телебачення і радіомовлення, - ред.). Але якщо всі канали разом це зроблять, то я не думаю, що ЦВК і Нацрада матимуть щось проти. Може бути проблема, якщо хтось із кандидатів подасть до суду на опонента через це, і тому можуть бути застосовні штрафні санкції. Але я не думаю, що так буде”, - пояснив Аласанія.

Читайте також: У штабі Зеленського не знають, хто буде ведучим на дебатах

Як повідомляв Укрінформ, у штабах Зеленського та Порошенка не знають, хто буде ведучим на дебатах кандидатів у Президенти на НСК “Олімпійський”.

Як відомо, у п’ятницю, 19 квітня, на НСК заплановано передвиборчі дебати кандидатів у Президенти — шоумена Володимира Зеленського та чинного Президента Петра Порошенка.

На стадіоні вже встановлено дві сцени. Команди кандидатів запрошували своїх прихильників за принципом 50/50.

Перед дебатами — о16.00 — заплановано концерти. Дебати мають розпочатися о 19.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-