Дані національного екзит-полу оголосять в Укрінформі

Дані національного екзит-полу оголосять в Укрінформі

Укрінформ
Національний екзит-пол у день другого туру виборів Президента України відбуватиметься в приміщенні Укрінформу та передбачатиме проведення кількох прес-конференцій.

Про це повідомила директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна у четвер під час прес-конференції громадської ініціативи "Виборча Рада UA" на тему "Про виклики свідомого вибору президента-2019" та про проведення національного екзит-полу в другому турі виборів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Тому, щоб узагалі не було сумнівів, що результат виборів збігається з тим, як проголосували виборці, ми і під час другого туру (21 квітня, - ред.) будемо проводити національний екзит-пол, у тому ж складі: фонд “Демократичні ініціативи”, Київський міжнародний інститут соціології, Центр Разумкова. Все це буде в приміщенні Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”. Вибори будуть проведені на 300 дільницях”, — сказала Бекешкіна.

Вона уточнила час проведення прес-конференцій.

“Перша прес-конференція відбудеться о 14:00 і буде присвячена поточному звітуванню про перебіг процесу опитування респондентів, інформування щодо того, як відбувається паралельний підрахунок голосів і збір даних від спостерігачів. Власне результати екзит-полу будуть оголошені о 20:00 — це будуть результати станом на 18:00. Прес-конференція розпочнеться о 19:45: ми розкажемо про методологію, про можливі проблеми. І остаточний результат буде о 22:00, тобто не о 23:00, як під час першого туру, тому що буде два кандидати, і підрахунок відбуватиметься швидше”, — зазначила Бекешкіна.

Читайте також: Дебати потрібні, щоб включити голову — Бекешкіна

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2019 року відбулися чергові вибори Президента України.

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка — 15,95%.

Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-