У Порошенка кажуть, що сцена на стадіоні - це ідея опонента

У Порошенка кажуть, що сцена на стадіоні - це ідея опонента

Укрінформ
У штабі кандидата на пост Президента Петра Порошенка виступають за те, щоб на НСК "Олімпійський" не встановлювати жодної сцени, а прихильників кандидатів розсадити в різних секторах стадіону.
Про це заявив речника передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сцена - це позиція нашого опонента. Сцена асоціюється з концертом... Але ми не можемо одноосібно приймати рішення. Наша позиція, що жодної сцени там не має бути... Більше того, розсаджування прихильників кандидатів має бути в різних секторах стадіону в цілях безпеки", - сказав Медведєв.

Читайте також: У штабі Порошенка вважають, що розрив між двома кандидатами ще можна скоротити

Він наголосив, що дебати - це не концерт і не шоубізнес, йдеться, насамперед, про серйозні речі: про безпеку, загрози, які нависли над країною, про стратегічний курс держави, про Євросоюз і НАТО, питання Помісної церкви України, про кардинальні зміни в гуманітарній і мовній політиці і незрозумілий мирний план опонента, що може вилитися в капітуляцію країни. "Про це треба говорити чітко, і показати суспільству позицію двох кандидатів", - зазначив Медведєв.

Коли ж ставлять сцену, то це, за його словами, передбачає не серйозну розмову, а концерт. " Знаєте, коли насувається грозова хмара, то це до того, що буде дощ, а коли ставлять сцену, то це до того, що буде концерт", - сказав речник штабу.

Він наголосив, що команда Порошенка категорично проти встановлення сцен на стадіоні, але не може одноосібно приймати таке рішення. Можливо, зауважив Медведєв, штаби ще зможуть домовитись про те, щоб сцен на стадіоні не було. "Бо якщо проводити дебати, то кандидатам не обов'язково залазити на сцену", - резюмував він.

Що стосується прихильників кандидатів, то, на думку речника штабу Порошенка, їх слід розвести і розсадити в різних секторах стадіону в цілях безпеки. "Бо якщо є напружена атмосфера під час футбольних матчів, то дуже складно спрогнозувати реакцію і поведінку людей, що прийдуть на дебати, а їх прийде велика кількість. Тому питання безпеки тут є ключовим, і саме з міркувань безпеки треба, щоб вони сиділи в різних секторах і взагалі, щоб там не було скупченого натовпу", - наголосив Медведєв.

Він також висловив сподівання, що до процесу забезпечення безпеки на "Олімпійському" долучаться працівники Нацгвардії і Нацполіції.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у Президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Водночас 19 квітня о 20.00, згідно з законом про вибори Президента, мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

16 квітня команди Петра Порошенка та Володимира Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" щодо можливості проведення там дебатів 19 квітня. Точний час проведення дебатів ще не було визначено. "Наше прохання - не порушувати закон і не скасовувати дебати на Суспільному", - сказав тоді Порошенко.

21 квітня в Україні пройде другий тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-