Штаби Зеленського і Порошенка уклали з НСК “Олімпійський” угоду про оренду стадіону

Штаби Зеленського і Порошенка уклали з НСК “Олімпійський” угоду про оренду стадіону

Укрінформ
Представники перевиборчих штабів кандидатів на пост Президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського уклали у вівторок тристоронню угоду з керівництвом НСК “Олімпійський” щодо оренди стадіону на 19 квітня.

Про це заявив речник штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні зранку укладено тристоронню угоду, яку підписали НСК “Олімпійський”, представники виборчих штабів Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Це тристоронній договір про оренду стадіону на вечір 19 квітня”, - сказав Медведєв.

Він підкреслив, що дебати - це майданчик для дискусії, а не шоу.

“Порошенко готовий, як і обіцяв, узяти участь у дебатах із Володимиром Зеленським, у тому числі і на стадіоні, у тому числі і 19 квітня (у студії Суспільного - ред.). Це має бути змістовна кількагодинна дискусія, а не феєричне шоу, яке поки що прагне організувати наш опонент і, за нашими даними, вже завозить для цього туди сценічне обладнання”, - зауважив Медведєв.

Водночас представник штабу додав, що Порошенко буде дотримуватися чинного законодавства у частині організації дебатів, надаючи перевагу дискусії, організованій в ефірі Національної суспільної телерадіокомпанії України.

“Ми вважаємо, що за основу для проведення дебатів має бути взятий той формат проведення дискусії, який прописаний у законі та інструкції Центральної виборчої комісії, - це дебати на базі Суспільного телебачення. Але для Порошенка принциповим залишається дотримання вимог закону щодо ключової ролі Суспільного телебачення в проведенні дебатів і щодо встановленої законом обов'язкової участі кандидатів у таких дебатах”, - уточнив Медведєв.

При цьому в штабі Порошенка вважають, що НСТУ та ЦВК мають відреагувати на ситуацію та задовольнити запит суспільства щодо дебатів.

"Ми вважаємо, що і Суспільне телебачення, і Центральна виборча комісія, яка своїм роз'ясненням встановила регламент проведення таких дебатів, мають відреагувати на ситуацію, яка склалася, і задовольнити суспільний запит і створити умови такі, щоби принаймні той кандидат, для якого дотримання закону є принципово важливим, не опинявся перед вибором: чи піти на дебати з Зеленським на стадіон, чи порушувати закон", - зауважив Медведєв.

Читайте також: Майже 70% українців хочуть передвиборчих дебатів

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Водночас 19 квітня о 20.00 згідно з законом про вибори Президента мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

21 квітня в Україні пройде другий тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-