Перед другим туром поліція зафіксувала майже 800 “виборчих” порушень

Перед другим туром поліція зафіксувала майже 800 “виборчих” порушень

Інфографіка
Укрінформ
У період підготовки до другого туру президентських виборів поліція зафіксувала 779 заяв і повідомлень стосовно порушень виборчого процесу.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко, повідомляє МВС у Facebook.

«Щодня до поліції продовжують надходити звернення про порушення виборчого законодавства. Абсолютно всі вони реєструються та перевіряються. За минулу добу зафіксовано 20 таких повідомлень, до ЄРДР внесено одне», - наголосив радник міністра.

За його словами, загалом упродовж підготовки до другого туру виборів зафіксовано 779 заяв і повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. Відкрито 59 кримінальних проваджень. Складено 38 адміністративних протоколів.

«Ці цифри говорять про те, що в кожній області є порушення. Розслідуємо всі без винятку, незалежно від того, зі сторони якого кандидата вони надходять», - наголосив Стойко.

Читайте також: У поліції заявили, що знімуть провокативні борди із зображенням Порошенка

Також він додав, що загалом від початку виборчого процесу до поліції надійшло 8632 повідомлення, пов’язаних із виборами. Здебільшого вони стосуються незаконної агітації, підкупу виборців, порушення виборчих прав, а також фальсифікації документів.

Як відомо, другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-