Україна має захистити досягнення Революції гідності — Порошенко

Україна має захистити досягнення Революції гідності — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що наразі важливо не втратити досягнення України, які наша країна здобула в результаті Революції гідності.

Про це Глава держави розповів в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу СТБ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава за ці п'ять років зробила більше, ніж за 23 попередні роки. І всі це визнають", - сказав він, зазначивши, що тепер треба не допустити реваншу, щоб не виявилося, що все було дарма.

"Ми, які врятували державу у 2014-му, зупинивши Харківську, Одеську, Запорізьку, Дніпровську "народні республіки", зараз, щоб через демократичні інструменти не дали їм зробити реваншу, бо тоді виявиться, що все було дарма", - сказав Президент.

Читайте також: Порошенко не має сумніву, що полонених звільнять одразу після виборів

Порошенко розповів, що він більше за будь-кого знає, які помилки зробила ця влада, і нікого не хоче виправдати. Але найважливіше — це повага до України.

"Коли ти страждання людей намагаєшся зняти в павільйоні, не роби цього. Коли ти починаєш навчати як воно на фронті, не буваючи там, тікаючи з фронту, ховаючись від повісток, вибери собі якусь іншу стезю: смійся над Україною, називай її порнозіркою — оце твоя доля. І це не залежно від того, чи ти сам, чи то персонаж, якого ти граєш — мають бути червоні лінії, які люди не мають переступати — для мене це абсолютно очевидно", - сказав Президент.

Читайте також: Порошенко обіцяє ініціювати ліквідацію посад голів ОДА

Ексклюзивне інтерв'ю телеканал записав з президентським подружжям у них вдома. Петро та Марина Порошенко розповіли також про сімейні традиції, про секрети подружнього життя та буття президентської родини, про плани на майбутнє.

Зокрема, Петро Порошенко чи не вперше розповів про бойову біографію свого старшого сина Олексія, який добровольцем пішов у АТО.

"Він пішов сам у військкомат і сам написав заяву, не кажучи мені нічого", - зазначив Петро Порошенко. Він сказав, що його роль як батька обмежилася сприянням у видачі документів прикриття як для президентського сина. Але він був проти "блатної частини" для сина.

"Це був 42-й батальйон. Мінометна батарея. Він був командиром міномету", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Перше, що я хочу принести після перемоги, це мир — Порошенко

Серед тим, чим пишається президентська родина — це, зокрема, створення умов для нової української школи, інклюзивна освіта, високий рівень довіри в суспільстві тощо. А ось що буде записано в підручниках історії — це, безумовно, Томос для України.

Порошенко вірить, що українці будуть заможною нацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-