Поліція відкрила справу через ролик, де вантажівка збиває Зеленського

Поліція відкрила справу через ролик, де вантажівка збиває Зеленського

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика за участю кандидата в Президенти Володимира Зеленського, у якому його нібито збиває вантажівка.

"За результатами моніторингу соціальних мереж, Національною поліцією виявлено факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на посаду Президента України нібито збиває вантажівка. Наразі триває перевірка, в рамках якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що наразі також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, – з метою його видалення.

"Зважаючи на вищевикладене, за даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча", - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Штаб Зеленського пояснив, чому досі не показали "п'ятірку" кандидатів

Раніше ЗМІ повідомляли, що у соцмережах було розміщено відеоролик, у якому фура нібито збиває Зеленського.

Як повідомили Укрінформу у прес-службі Зеленського, команда підготувала заяву до правоохоронців через цей ролик. Керівник передвиборчого штабу Зеленського Іван Баканов назвав відео моральним тиском на кандидата.

Як відомо, увечері квітня в Telegram-каналі "Європейське майбутнє України" було оприлюднено відеоролик, де Володимира Зеленського, нібито, збиває вантажівка. Ролик змонтовано з відео Володимира Зеленського, опублікованого того ж дня. 7 квітня на офіційній сторінці Петра Порошенка у Facebook було оприлюднено відео зі зверненням чинного Президента. У пості з відео був заклик реєструватися на сайті euua.org "Європейське майбутнє України".

Як повідомлялося, шоумен Володимир Зеленський і чинний Президент Петро Порошенко вийшли у другий тур президентських перегонів. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-