У Зеленського хочуть дебатів лише на стадіоні та 19 квітня

У Зеленського хочуть дебатів лише на стадіоні та 19 квітня

Укрінформ
Кандидат у Президенти України Володимир Зеленський готовий провести дебати з чинним главою держави, кандидатом у Президенти України Петром Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський".

Про це йдеться у переданому Укрінформу повідомленні штабу Зеленського.

"Зеленський проведе дебати з діючим Президентом України, кандидатом у Президенти України Петром Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський", на що обидва кандидати погодилися з самого початку. Якщо не в живу, то за допомогою телемосту", - заявили в штабі.

За словами керівника передвиборчого штабу Зеленського Івана Баканова, "безглуздо" змінювати дату дебатів, "на яку обидва кандидати погодилися з самого початку і яка прописана в законодавстві".

При цьому він нагадав пропозицію штабу Зеленського провести дебати шляхом телемоста у прямому ефірі.

"Для того, щоб усі люди змогли побачити ці дебати і змогли у день тиші визначитися зі своїм вибором, а також з урахуванням того, що Петро Порошенко не хоче приходити на стадіон, ми пропонуємо провести дебати шляхом проведення телемоста у прямому ефірі", - сказав Баканов.

Керівник штабу Зеленського наполягає, що це відповідає статті 62 Закону "Про вибори Президента України".

"Фінансування буде здійснюватися за рахунок виборчих фондів кандидатів. Якщо Петро Порошенко не погодиться – за рахунок виборчого фонду Володимира Зеленського", - додав він.

Читайте також: Соціологи оприлюднили перші рейтинги кандидатів перед другим туром

Як повідомлялося, Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Порошенко погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський", але нагадав, що згідно з законом про вибори Президента, дебати мають відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах.

Порошенко запропонував Зеленському провести дебати на НСК "Олімпійський" 14 квітня. Водночас він підкреслив, що готовий прийти на "Олімпійський" і 19 квітня — за винятком того часу, коли будуть дебати на Суспільному телебаченні.

ЦВК і Національна суспільна телерадіокомпанія України вважають за можливе провести дебати кандидатів 19 квітня о 20:00, а після цього кандидати можуть продовжити обговорення у форматі "ток-шоу", але не за державні кошти.

Як передбачає стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-