Громадські активісти проти зустрічей керівництва НАБУ з кандидатами в президенти

Громадські активісти проти зустрічей керівництва НАБУ з кандидатами в президенти

Укрінформ
Рада громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро вважає неприпустимими зустрічі керівництва відомства з представниками кандидатів у президенти.

Про це йдеться у заяві РГК, повідомляє Укрінформ.

"Рада громадського контролю при НАБУ звернулась до НАБУ за поясненнями, з якою метою директор НАБУ Артем Ситник зустрічався і що обговорював з Віталієм Шабуніним та Андрієм Богданом. Останнього вважають представником кандидата в президенти Володимира Зеленського. РГК вважає неприпустимими зустрічі керівництва НАБУ з представниками кандидатів у президенти", - йдеться у повідомленні.

У РГК нагадали, що раніше журналісти програми «Наші гроші» з'ясували, що Ситник зустрічався із представниками виборчого штабу кандидата в президенти Зеленського.

"Звертаємо увагу, що НАБУ є правоохоронним органом, що має бути рівновіддаленим і неупередженим щодо будь-яких політичних фігур, тим більше у передвиборчий період. НАБУ має дотримуватись стандартів та вимог, які є обов'язковими для незалежного органу правопорядку", - наголошують у РГК.

Читайте також: У Раді хочуть, щоб НАБУ і САП долучилися до розробки закону про незаконне збагачення

У наглядовому органі вимагають від Ситника пояснень мети, деталей організації зустрічі, хто був ініціатором зустрічі, а також пролити світло на інші обставини та предмет обговорення зустрічі, про яку йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші».

РГК закликали НАБУ надалі утриматися від будь-яких зустрічей, які не стосуються безпосереднього виконання обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-