Порошенко здав аналізи VADA: Це не забаганка, а важлива процедура

Порошенко здав аналізи VADA: Це не забаганка, а важлива процедура

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що здача аналізів VADA є не забаганкою, а важливою процедурою, щоб нація мала переконання в тому, що президент не має залежності від наркотиків чи алкоголю.

Про це він сказав на НСК "Олімпійський" після здачі аналізів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я розумію, у нас Володимира Зеленського не було. І я перш за все хочу підтримати звернення пана Володимира Кличка й інших у тому, що це є не забаганка, а абсолютно необхідна та важлива процедура для того, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверде переконання і довіру до того, що в нас президентом і верховним головнокомандувачем не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи від алкоголю", - сказав Порошенко.

Як він наголосив, "не стверджую, що пан Володимир Зеленський є наркоманом, але є абсолютно прозорі процедури найвищого авторитету міжнародних експертів, які мають довести не лише українцям, а всьому світу, що той кандидат, який претендує на посаду президента, є незалежним від наркотиків".

За словами Порошенка, ігнорування цього є питанням ризику і загрози.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, скільки коштують аналізи і хто їх оплатив, глава держави наголосив: "Я за це не платив. І скільки коштують, я не знаю".

Як повідомляла представник VADA доктор Анжела Сільва, тестування аналізів кандидатів у президенти, яке проводитимуть експерти Voluntary Anti-Doping Association на НСК "Олімпійський" у Києві, будуть проведені в США на базі спортивної медичної лабораторії. За її словами, Voluntary Anti-Doping Association є незалежною неприбутковою організацією, заснованою в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику.

Читайте також: VADA: аналіз крові кандидатів у президенти проведуть у лабораторії США

Раніше екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, у період з 15 до 18 години, на стадіон НСК "Олімпійський" для здачі аналізів представникам організації VADA.

Водночас, у штабі Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам Добровільного антидопінгового агентства (VADA).

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Фото: Палінчак Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-