VADA: аналіз крові кандидатів у президенти проведуть у лабораторії США

VADA: аналіз крові кандидатів у президенти проведуть у лабораторії США

Укрінформ
Тестування аналізів кандидатів у президенти, яке проводитимуть експерти Voluntary Anti-Doping Association на НСК "Олімпійський" у Києві, будуть проведені в США на базі спортивної медичної лабораторії.

Про це під час прес-конференції в середу поінформувала представник VADA доктор Анжела Сільва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тестування забору крові кандидатів у президенти буде проходити в Америці на базі спортивної медичної лабораторії", - сказала вона.

За її словами, Voluntary Anti-Doping Association є незалежною неприбутковою організацією, заснованою в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику.

"Проби крові, які ми сьогодні візьмемо, будуть відправлені і проаналізовані на понад 300 показників", - сказала представник VADA.

Вона пояснила, що Voluntary Anti-Doping Association є окремою структурою і незалежною від World Anti-Doping Agency.

Читайте також: Кличко запросив Зеленського і Порошенка для здачі аналізів

"Завданням VADA є контроль і моніторинг усіх процедур за антидопінговими кодами. Світова антидопінгова агенція не тестує, а лише проводить нагляд. VADA в свою чергу на базі цих самих лабораторій проводить тестування і забезпечує контроль допінгу професійних спортсменів під керівництвом світової організації", - пояснила Сільва.

"Наша організація проводила тисячі досліджень по всьому світу, і жоден результат не був спростований. Для нас велика честь забезпечувати прозорість виборів в Україні, що є в інтересах усього українського народу", - сказала вона.

Водночас представник VADA повідомила, що результати аналізів кандидатів можуть бути відомі після двох-трьох днів після здачі.

Як повідомляв Укрінформ, екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, у період з 15-ї до 18-ї години, на стадіон НСК "Олімпійський" для здачі аналізів представникам організації VADA. Водночас, у штабі Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам Добровільного антидопінгового агентства (VADA). Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-