Справа Овчаренка:

Справа Овчаренка: "Відсіч" перед судом влаштувала перфоманс

Фото
Укрінформ
Активісти громадського об'єднання "Відсіч" влаштували під будівлею Шевченківського суду міста Києва акцію в знак підтримки Леоніда Овчаренка, затриманого із агітаційними листівками проти кандидата в Президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кілька десятків активістів облаштували намет на ґанку суду та обмальовували його закликами проти кандидата в Президенти шоумена Зеленського. Також ініціатори акції роздавали усім охочим листівки з інформацією про Зеленського.

Активіст Леонід Овчаренко вже прибув до будівлі Шевченківського суду.

Леонід Овчаренко прийшов до суду / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня о 10:00 призначене судове засідання у справі активіста Леоніда Овчаренка, якого 7 квітня, коли ще була заборонена передвирна агітація, затримали правоохоронці "за незаконну агітацію" проти Зеленського та "злісну непокору".

За словами активіста, він не роздавав листівки, оскільки їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Читайте також: Активіст Овчаренко як тест для поліції: відпустити не можна покарати

У столичній поліції заявили, що правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію. Активіста Овчаренка через "непокору правоохоронцям" було доставлено в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що ситуація із активістом Овчаренком є "вдалою провокацією", і зазначив, що цей випадок може бути використаний як реклама одного з кандидатів у Президенти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-