Кличко запросив Зеленського і Порошенка для здачі аналізів

Кличко запросив Зеленського і Порошенка для здачі аналізів

Відео
Укрінформ
Екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, на стадіон НСК "Олімпійський" для здачі аналізів.

Про це він поінформував під час спільної прес-конференції з експертами Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дякую кандидатам у Президенти України за ініціативу провести таке допінгове тестування. Я думаю, що це вперше в світовій історії відбувається в Києві, в Україні, коли кандидати в президенти проходять допінгове тестування. Це унікальна і правильна ініціатива - як спортсмени, так і політики повинні бути чистими і чесними", - сказав Кличко.

За його словами, спостерігаючи за процесом тестування кандидатів, було смішно, "коли кожен з кандидатів вибрав свою лабораторію і після декількох годин оголосив про те, що він чистий, тести були зроблені, і все добре".

Кличко наголосив, що зробити компетентне і професійне тестування неможливо за пару годин.

Читайте також: Протестувальники передали Зеленському вимоги і згорнули акцію

"Я запросив організацію Voluntary Anti-Doping Association, представники якої сьогодні знаходяться з нами, які працюють з іншою організацією - World Anti-Doping Agency. І ці дві організації користуються однією лабораторією і одними спеціалістами, які є професіоналами", - сказав Кличко.

Володимир Кличко запропонував кандидатам приїхати на стадіон у період з 15-ї до 18-ї години.

"Я закликаю добровільно кандидатів у Президенти України сьогодні прийти в НСК "Олімпійський" між 15-ю і 18-ю годинами і повторно здати аналізи в компетентній організації і лабораторії. Я особисто проходив це тестування багато разів і запевняю, що це тестування буде справжнє", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, на прохання екс-чемпіона світу з боксу Володимира Кличка експерти Добровільної антидопінгової асоціації (VADA) погодилися провести експертизу біологічних матеріалів кандидатів у Президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Водночас, у штабі кандидата у Президенти України Володимира Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам Добровільного антидопінгового агентства (VADA).

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-