ЦВК забезпечить кандидатам у президенти всі умови для дебатів - Сліпачук

ЦВК забезпечить кандидатам у президенти всі умови для дебатів - Сліпачук

Укрінформ
Центральна виборча комісія готова забезпечити проведення теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року.

Про це голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук сказала на спільному з головою правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зурабом Аласанією брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З боку Центральної виборчої комісії буде забезпечено усе, щоб наші кандидати використати ту можливість, і дали можливість нам з вами, виборцям, зрозуміти та визначитися із своєю позицією”, - сказала Сліпачук.

Вона зазначила, що можна провести як дебати за рахунок виборчих коштів, так і дебати, які відповідно до закону “Про вибори Президента” ст. 62 має проводити ЦВК із Суспільним телерадіомовником.

За її словами, вони повинні відповідати чотирьом базовим принципам: по-перше, їх має проводити незаангажована кампанія, і в Україні є Суспільний мовник, здатний це зробити. По-друге, вони мають бути вседоступними. “Вони мають мати чітку структуру - це означає таймінг”, - додала Сліпачук.

Окрім того, зазначила голова ЦВК, на дебатах не має бути жодної агітаційної символіки. За її словами, те, що обидва кандидати налаштовані брати участь у дебатах, є позитивом у цій виборчій кампанії та ще раз підкреслює її демократичний та європейський характер.

Як повідомлялося, кандидат у Президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Чинний глава держави відповів на його виклик, але нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, проте погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

Читайте також: Силовики провели нараду на "Олімпійському" - готуються до можливих дебатів

Порошенко 7 квітня запросив Зеленського на дебати на НСК "Олімпійський" 14 квітня. Той відповів, що прийде на дебати на НСК "Олімпійський", але - 19 квітня.

Раніше голова НСТУ Зураб Аласанія заявив, що дебати кандидатів у президенти на НСК "Олімпійський" і теледебати в ефірі Суспільного мовника відбуватимуться окремо одні від одних. Зокрема, теледебати 19 квітня обов'язково проходитимуть на Суспільному.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. У нього вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-