Зміна місця голосування: ОПОРА виклала покрокову інструкцію

Зміна місця голосування: ОПОРА виклала покрокову інструкцію

Укрінформ
Відділи ведення Державного реєстру виборців, де можна тимчасово змінити місце голосування у другому турі виборів Президента України 21 квітня, працюватимуть і у вихідні.

Про це ідеться на сторінці Громадянської мережі ОПОРА у Facebook.

“Відсьогодні можна пройти процедуру зі зміни місця голосування перед другим туром виборів Президента. Зверніть увагу, що цього разу часу набагато менше. Це можна зробити лише до 15 квітня. Однак відділи ДРВ працюватимуть навіть у вихідні, тому не проґавте можливість виконати свій громадянський обов'язок!” - ідеться в повідомленні.

Також ОПОРА напрацювала покрокову інструкцію для виборців, які мають бажання проголосувати не за місцем реєстрації.

Читайте також: Другий тур виборів: змінити місце голосування можна до 15 квітня

Згідно з рекомендаціями, до 15 квітня виборцям необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою, де перебуватиме виборець у день голосування. При собі необхідно мати паспорт та інші документи , які підтверджують необхідність зміни місця голосування. Якщо виборець внутрішньо переміщена особа, то достатньо мати при собі лише паспорт.

Далі необхідно написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування і причину місця зміни місця голосування та отримати посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів — 21 квітня 2019 року, та номер виборчої дільниці для голосування.

У день виборів - 21 квітня 2019 року - виборцю необхідно прийти на нову дільницю з паспортом з 8.00 до 20.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-