Агітацію перед другим туром можна починати із 8 квітня — ЦВК

Агітацію перед другим туром можна починати із 8 квітня — ЦВК

Укрінформ
Відсьогодні, 8 квітня, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Про це в неділю на брифінгу поінформувала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є дуже важливим, що з завтрашнього (8 квітня - ред.) дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах чинного законодавства", - сказала Сліпачук.

Також, за її словами, підсумки виборів з дня голосування були встановлені протягом 7 днів. "Якщо в 2014 році був 31 протокол з поміткою "уточнено", то в цьому році було 41 такий протокол. Але ми змогли опрацювати документи і отримати уточнені протоколи та їх опрацювати в коротший термін", - зазначила очільниця ЦВК.

Читайте також: ЦВК оприлюднила результати першого туру виборів

Крім того, вона додала, що прийняття такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій: "Це дуже важливо, тому що завтра (8 квітня - ред.) останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес".

Як відомо, на чергових виборах Президента України до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-