Виборча кампанія перетворилася на карнавал емоцій і заяв ‒ голова КВУ

Виборча кампанія перетворилася на карнавал емоцій і заяв ‒ голова КВУ

Укрінформ
Гендиректор “Комітету виборців України” Олексій Кошель вважає, що кампанія напередодні другого туру виборів Президента відбувається за технологією “доведення до абсурду”.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу “112 Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо реально оцінювати, то ми спостерігаємо технологію доведення до абсурду. На превеликий жаль, виборча кампанія перетворилася на карнавал заяв, карнавал емоцій і ми бачимо кампанію, де дуже мало змісту і дуже багато форми”, - сказав Кошель.

Водночас, аналізуючи виборчу кампанію з позицій чинного законодавства, голова КВУ не вбачає його порушень в обміні відеороликами між кандидатами.

“Як на мене, це цілком потрапляє у визначення “поширення інформаційних повідомлень”, тобто кандидати не агітують за себе, на платній основі ці ролики не розміщують (принаймні, за тією інформацією, яку зустрічав “Комітет виборців”), тому ми не бачимо в цьому порушень чинного законодавства”, - зазначив він.

Кошель додав, що попит суспільства на дебати між кандидатами залишається. Більше того, він не виключає, що саме ця публічна дискусія може суттєво вплинути на результат виборів.

“Насправді суспільству потрібні дебати. Дуже шкода, що дебати зараз розглядаються виключно як політична і виборча технологія, але в цьому також є певні “плюси”. Якщо ми дебатами про дебати заповнимо весь період між першим і другим туром, природно, що буде інтерес до цієї технології, і тоді не виключаю, що доля виборів може вирішуватись саме під час дебатів”, - пояснив експерт.

Читайте також: КВУ підтримує дебати і на “Олімпійському”, і на Суспільному

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня опублікував відеоролик, де заявив, що дебати з іншим кандидатом на посаду глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягав, що кандидати обов’язково мають пройти медичну експертизу "і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Порошенко відповів згодою на умову Зеленського провести дебати на НСК "Олімпійський". Він також закликав Зеленського пройти у п’ятницю, 5 квітня, медичну експертизу в медпункті стадіону "Олімпійський". Зеленський зранку 5 квітня на стадіон не прийшов і здав аналізи у клініці "Євролаб".

Відповідно до постанови ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, теледебати між кандидатами на посаду Президента України відбуваються в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України.

У свою чергу, голова правління НСТУ Зураб Аласанія наголосив, що Суспільне проводить перемовини з усіма сторонами (ЦВК і штабами кандидатів) й готове провести дебати у зміненому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-