У крові Порошенка не виявили психоактивних речовин

У крові Порошенка не виявили психоактивних речовин

Оновлено
Укрінформ
У чинного Президента України Петра Порошенка лікарі не виявили психоактивних речовин в організмі.

Про це сказав журналістам головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні “Соціотерапія” Володимир Ярий у п'ятницю під час брифінгу в НСК "Олімпійський", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З дозволу людини, яка проходила це обстеження, ми використовували кілька способів виявлення психоактивних речовин в організмі: це були і швидкі тести, результати яких я вже маю можливість оприлюднити: жодної психоактивної речовини знайдено не було", - сказав Ярий.

При цьому він зазначив, що упродовж найближчих двох годин буде проведене більш змістовне та ґрунтовне обстеження.

"Рівно за дві години так само у нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові", - додав лікар.

Також він пояснив, що більш тривалий час займає процедура обстеження волосся разом із волосяним фолікулом.

"За попередньою інформацією, ця процедура може тривати до двох тижнів. Але ми будемо докладати всіх зусиль, щоб її максимально скоротити", - зазначив він.

Водночас лікар уточнив, що наркологічний огляд складався з двох частин: лікарського огляду та забору біологічних матеріалів з середовища організму для проведення лабораторного дослідження, зокрема крові, сечі та волосся. За його словами, дослідження проводилося чотирма спеціалізованими установами міста Києва, дві з яких — приватні.

Читайте також: Порошенко сподівається, що Зеленський все ж візьме участь у дебатах на "Олімпійському"

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягав, що кандидати обов’язково мають пройти медичну експертизу "і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Чинний Президент і кандидат на посаду глави держави Петро Порошенко закликав шоумена та кандидата у президенти Володимира Зеленського у межах підготовки до дебатів пройти у п’ятницю, 5 квітня, медичну експертизу в медпункті стадіону "Олімпійський".

Шоумен Володимир Зеленський зранку 5 квітня здав аналізи у клініці "Євролаб" у Солом'янському районі столиці. Президент України Петро Порошенко пройшов медичну експертизу в медпункті НСК "Олімпійський".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-