Жодних політичних умов для проведення дебатів бути не може - штаб Порошенка

Жодних політичних умов для проведення дебатів бути не може - штаб Порошенка

Укрінформ
Висування виборчим штабом Володимира Зеленського політичних умов для проведення дебатів з кандидатом у президенти Петром Порошенком є ознакою страху і спробою уникнення змістовної дискусії.

Про це заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу в четвер, 4 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Принципова позиція нашого штабу полягає в тому, що не може бути ніяких політичних передумов для дебатів. Дебати мають бути за законом, і дебатів хоче суспільство. Якби ми не хотіли дебатів, ми б теж могли скласти доволі великий список, за що мав би вибачитися Зеленський", - сказав Медведєв.

У цьому контексті він зауважив, що у штабі Порошенка могли б вимагати від Зеленського вибачень за те, він назвав Україну "порноактрисою з німецьких кінофільмів", за те, що назвав Томос термосом.

"Він же за образу релігійних почуттів мусульман вибачився перед Кадировим, чому він не має тоді вибачитися перед православними українцями, знущаючись над таким важливим здобутком, який отримала Україна - автокефальну незалежну Помісну православну церкву?" - підкреслив речник виборчого штабу Порошенка.

Окрім того, зазначив він, у Зеленського можна було б вимагати вибачень за його принизливі жарти про "хохлів" ще у ті часи, коли він гастролював у Москві, і за жарти учасників "95 кварталу" під час Майдану.

"Ми багато ще могли б поставити умов, за що має вибачитися Зеленський. Але є одна річ: є виборці Зеленського, вони вивели його в другий тур, є виборці Порошенка, вони вивели його в другий тур. І тут ідеться не про те, як ми маємо задовольнити один одного, вибачитися самим, пробачити когось. Йдеться про те, що суспільство хоче дебатів, і незалежно від примх кандидатів вони мають відбутися", - наголосив Медведєв.

Він зауважив, що в усьому світі під час виборчої кампанії і команди кандидатів, і кандидати, і виборці дуже часто ображають одне одного, але після виборів така емоція, безумовно, має пройти.

"Але ми вважаємо, що ніяких умов не може бути для проведення дебатів... Ми маємо обговорити, як організувати дебати, щоб обговорити важливі теми, щоб ведучі були неупереджені, щоб кандидати мали рівні можливості, а дебати не були грою на користь одного з кандидатів. А ставити якісь умови - вибачитися за те чи за те, - я вважаю, що це несерйозно, це лише один із способів для того, щоб уникнути дебатів. Це ознака страху перед ними", - вважає речник виборчого штабу.

Читайте також: У Зеленського визнали зусилля Порошенка щодо здобуття Томосу

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Після цього державне підприємство НСК “Олімпійський” поінформувало, що не отримувало жодних офіційних заявок чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами у президенти.

Порошенко відповів на виклик Зеленського, наголосивши, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Порошенко нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, але погодився на проведення дебатів на НСК “Олімпійський”.

ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів на виборах, що відбулися 31 березня. За цими даними, Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-