За дебати на

За дебати на "Олімпійському" мають платити штаби кандидатів — Аласанія

Укрінформ
Виборчі штаби мають зі своїх фондів заплатити кожному телеканалу, який транслюватиме дебати кандидатів у президенти на НСК "Олімпійський".

Про це голова НСТУ Зураб Аласанія заявив журналістам перед початком круглого столу в Укрінформі.

"Дебати на НСК "Олімпійський" не будуть офіційно вважатися дебатами. За державний кошт дебати мають бути проведені на телеканалі, а тут (на НСК "Олімпійський" - ред.) це політична агітація. І власне, штаби мають платити за це. Штаби мають заплатити кожному каналу, які це будуть транслювати, бо це буде агітація. Так само вони зобов'язані заплатити за проведення таких дебатів", - зазначив Аласанія.

Раніше перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова (фракція "БПП") заявила, що організація дебатів між кандидатами на пост Президента на стадіоні "Олімпійський" збільшить витрати Держбюджету щонайменше на 120 тис. грн.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський".

Після цього державне підприємство НСК "Олімпійський" поінформувало, що не отримувало жодних офіційних заявок чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами у президенти.

Читайте також: Дебати кандидатів у президенти: Аласанія анонсував зустріч зі штабами

Пізніше Порошенко відповів на виклик Зеленського. Чинний глава держави наголосив, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Порошенко нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, але погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів на виборах, що відбулися 31 березня. За цими даними, Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-