На Миколаївщині повторно перераховували бюлетені на 13 дільницях

На Миколаївщині повторно перераховували бюлетені на 13 дільницях

Укрінформ
На Миколаївщині через помилки, недотримання порядку транспортування та зберігання виборчої документації довелося повторно перераховували бюлетені на 13 виборчих дільницях.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив координатор спостереження за виборами у Миколаївській області Громадянської мережі ОПОРА Дмитро Баштовий.

«На Миколаївщині бюлетені повторно перераховували на 13 виборчих дільницях. Найбільш розповсюдженими причинами перерахунку голосів є механічні помилки, недотримання порядку транспортування та зберігання виборчої документації, неуважність членів ДВК. На одній з ОВК невідома жінка викрала один примірник протоколу», - сказав Баштовий.

Читайте також: Геращенко визнала, що новина про російські права на ролик Зеленського була фейком

Зокрема, окружна виборча комісія №128 призначила повторний підрахунок голосів виборців на дільниці №480799 через те, що був порушений порядок транспортування документації. За словами членів дільничної виборчої комісії, сталася прикрість: голова ДВК, чоловік поважного віку, просто забув заклеїти пакет.

ОВК №129 перерахувала бюлетені з дільниці №480911 тому, що 1 квітня біля її приміщення до членів ДВК підійшла невідома жінка, яка представилася членом окружкому та попросила передати їй протоколи ДВК. Тоді відкрила пакет, дістала звідти перший примірник протоколу і втекла. Її досі шукають.

На ТВО №127, №130 та №131 відбувався перерахунок бюлетенів через помилки в заповненні протоколу.

На восьми дільницях ТВО №132 це сталося тому, що комісія завчасно погасила протоколи або не дотрималась порядку транспортування виборчої документації.

«Перерахунки бюлетенів на окружних виборчих дільницях затягнули процес встановлення підсумків голосування. Це може свідчити про недостатній рівень підготовки деяких членів ДВК», - зазначив Баштовий.

Як повідомляв Укрінформ, в Миколаєві біля ОВК №129 невідома жінка вирвала з рук голови однієї з дільничних комісій оригінал протоколу підрахунку голосів і зникла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-