Порошенко не піде на дебати із Зеленським на стадіоні - депутат БПП

Порошенко не піде на дебати із Зеленським на стадіоні - депутат БПП

Укрінформ
Народний депутат від партії «Блок Петра Порошенка» Марія Іонова заявила, що президент Петро Порошенко не буде влаштовувати дебати з іншим кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на стадіоні у Києві.
Про це Іонова сказала в ефірі Громадського.

«Тому ми говоримо про ці дебати... Президент Порошенко — європеєць і він на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати... а на стадіон до нього (Зеленського, — ред.) може прийти Павелко (президент Федерації футболу України, — ред.) і зіграти у футбол», — сказала Іонова.

Читайте також: "Даю вам 24 години": Зеленський покликав Порошенка на дебати

Раніше кандидат у президенти Володимир Зеленський покликав Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів і дав йому 24 години на рішення. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на стадіоні «Олімпійський», у присутності усіх охочих журналістів і каналів. На Facebook-сторінці ЗеКоманди також почали вести зворотний відлік з моменту оприлюднення заяви Зеленського.

Процедура і строки проведення передвиборних теледебатів визначені статтею 62 Закон України «Про вибори Президента України».

Згідно з положеннями цієї статті, передвиборні дебати з використанням електронних (аудіовізуальних) засобів масової інформації (теледебати) за рахунок коштів держбюджету, що виділяються на підготовку і проведення виборів, проводяться у разі призначення Центральною виборчою комісією повторного голосування між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування.

Як встановлює стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Теледебати транслюються на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на пост Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на пост Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на пост Президента України для проведення передвиборної агітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-