Жодного позову щодо оскарження результатів виборів поки немає - ЦВК

Жодного позову щодо оскарження результатів виборів поки немає - ЦВК

Укрінформ
Центральна виборча комісія наразі не отримувала жодної інформації про оскарження в судовому порядку результатів голосування на виборах Президента України 31 березня.
Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Станом на зараз інформації про оскарження, у першу чергу судове, голосування по округах і по дільницях до нас не надходило”, - зазначив він.

Радченко нагадав, що вже 103 окружні виборчі комісії надали до ЦВК оригінали протоколів про підсумки голосування, та підкреслив, що поки процес прийняття протоколів з мокрими печатками іде “достатньо швидко”.

Заступник голови ЦВК не виключає, що якщо процес прийняття протоколів так триватиме і надалі, то вже 4-6 квітня Центрвиборчком зможе встановити результати виборів 31 березня.

Водночас він зауважив, що у разі оскарження результатів цей процес може затягнутися.

Читайте також: ЦВК вже отримала протоколи з “мокрими” печатками від 103 окружкомів

При цьому Радченко наголосив, що результати голосування 31 березня мають бути встановлені не пізніше 10 квітня включно.

Як повідомлялося, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів.

За даними 99,99% протоколів в електронному вигляді, до другого туру виборів виходять Володимир Зеленський (30,24 %) та Петро Порошенко (15,95 %).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-