Поліція Київщини порушила шість

Поліція Київщини порушила шість "виборчих" справ

Укрінформ
Поліція Київської області за період виборчого процесу відкрила 6 кримінальних проваджень.

Про це на брифінгу поінформував очільник поліції Київської області Дмитро Ценов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом з початку виборчого процесу до поліції Київщини надійшло понад 400 звернень громадян щодо порушення діючого законодавства. З них 341 було списано як ті, що не знайшли свого підтвердження. За час виборчого процесу також було відкрито 6 кримінальних проваджень", - сказав Ценов.

Очільник поліції Київщини уточнив, що 2 з цих справ вже закрито, 1 було передано за територіальністю до підрозділу Служби безпеки України. Йдеться про випадок, коли було зафіксовано повідомлення щодо погроз життю чинному Президенту. Слідчі поліції відкрили провадження за ст. 112 Кримінального кодексу (посягання на життя державного чи громадського діяча), а надалі прокуратура передала його до СБУ.

"Слідство триває по трьох кримінальних провадженнях", - уточнив Ценов.

Також, за його словами, було складено 24 адмінпротоколи, більшість з яких суди вже розглянули і прийняли рішення про накладення штрафів від 51 до 2260 грн кожному правопорушнику.

Читайте також: ЦВК опрацювала 99.88% електронних протоколів

Крім того, Ценов нагадав, що безпеку під час виборів у регіонів забезпечували майже 6 тисяч правоохоронців.

"Були задіяні також громадські організації та міжнародні спостерігачі, які під час дня виборів відвідали 118 дільниць, де прокоментували роботу поліції з позитивного боку", - додав Ценов.

Він запевнив, що й під час другого туру поліція області забезпечуватиме дотримання законодавства щодо виборчого процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-