ENEMO визнала вибори в Україні прозорими та ефективними

ENEMO визнала вибори в Україні прозорими та ефективними

Фото
Укрінформ
Перший тур виборів Президента України був прозорим та ефективним, переважно відповідав законам України та міжнародним демократичним стандартам.

Про це йдеться у звіті Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами президента 31 березня, оприлюдненому на прес-конференції 2 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прес-конференція Міжнародної Місії ENEMO зі спостереження за виборами Президента України / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

«ENEMO попередньо оцінює, що вибори проводилися прозоро та ефективно, переважно відповідно до законів України та міжнародних стандартів. Незначні загальні порушення та порушення у день виборів не вплинули на результат виборів, хоча порушення правил проведення передвиборчої агітації обмежувало чесну конкуренцію серед кандидатів», - зазначається в документі.

Читайте також: ЦВК опрацювала 100% протоколів із закордонних дільниць

У Місії підкреслили, що виборчі реформи ще тривають і що зацікавлені сторони та органи влади мають приділяти більше уваги дотриманню правил справедливої агітації, фінансуванню кампанії та регулюванню роботи ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-