Житомирський мер і губернатор “засвітили” бюлетені у соцмережах - поліція порушила справу

Житомирський мер і губернатор “засвітили” бюлетені у соцмережах - поліція порушила справу

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом оприлюднення у соціальній мережі головою Житомирської ОДА та мером Житомира фото з розкритими бюлетенями на виборчих дільницях.

Про це розповів під час прес-конференції начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За двома фактами про порушення, які надійшли у день виборів до підрозділів поліції Житомирщини до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 2 кримінальні провадження. Перше – по підкупу виборців за заявою однієї із політичних сил. Друге – по рапорту і публікаціях у ЗМІ щодо представників місцевої влади, які сфотографувалися і опублікували у соціальних мережах свої бюлетені», - зауважив Печененко.

Читайте також: Ляшко показав свій заповнений бюлетень, у КВУ кажуть про порушення закону

За його словами, за фактами публікації фото в соцмережах триватиме розслідування, після чого буде встановлено, чи є провина і визначена міра відповідальності.

Загалом, поліція зареєструвала на Житомирщині 73 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, за якими складено 3 адміністративні протоколи через пошкодження плакатів з інформацією про кандидатів на виборчій дільниці, розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

За словами Печененка, серед найпоширеніших порушень під час виборів є відсутність прізвищ у списках виборців, голосування без паспорта, фотографування бюлетенів, ведення агітації у день голосування.

Як повідомлялося, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин опублікували на своїх сторінках у Facebook фото з розкритими бюлетенями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-