У Держдумі РФ готують заяву про невизнання підсумків виборів президента України

У Держдумі РФ готують заяву про невизнання підсумків виборів президента України

Укрінформ
Комітет Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендував нижній палаті прийняти заяву про невизнання підсумків виборів президента України.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на главу комітету Леоніда Калашнікова.

За його словами, заяву про невизнання виборів передано на розгляд Ради Держдуми РФ.

При цьому Калашников зазначив, що таке рішення, якщо воно буде прийнято, зовсім не означає автоматичного виключення будь-якого співробітництва з новим президентом України. Однак за умови, що не буде переобраний нинішній Президент України Петро Порошенко. "Для Росії він давно "нерукопожатный", - наголосив політик.

Як повідомляв Укрінформ, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук написав у Facebook, що Кремль готує цілий арсенал інструментів для оголошення нелегітимними виборів Президента України в разі провалу вигідного Росії кандидата.

А якщо результати виборів визнають законними, Кремль спробує спровокувати в Україні політичну кризу, вважає Тимчук. За його інформацією, для підкріплення своєї позиції РФ планує фінансувати так званих «активістів», які висловлюватимуть невдоволення результатами підрахунку голосів, провокуватимуть порушення під час голосування як в Україні, так і на закордонних виборчих дільницях.

Читайте також: Договір про дружбу України з РФ втратив чинність

За задумом кремлівських стратегів, вважає Тимчук, викликана таким чином політична криза має в результаті призвести до зміщення Президента маргинально налаштованим сегментом населення України шляхом провокації масових заворушень, збройних конфліктів, серій терактів і задіяння інших випробуваних Кремлем технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-