Закрилася остання дільниця на виборах президента – в Сан-Франциско

Закрилася остання дільниця на виборах президента – в Сан-Франциско

Укрінформ
Голосування на виборах Президента України офіційно завершилось із закриттям виборчої дільниці в Сан-Франциско (штат Каліфорнія, США), яка є найвіддаленішою точкою на захід від України з урахуванням зміни часових поясів.

Явка на цій дільниці, яка охоплює 12 американських штатів, була низькою - за попередніми даними, до неї дісталися лише 395 виборців.

За попередніми підрахунками, у Вашингтоні, де було зареєстровано 7173 виборці, правом голосу скористалися 452 людини. Таким чином, явка в американській столиці становила 6,3%.

У Нью-Йорку, де очікували на 11 тис. 651 виборця, до дільниці доїхали тільки 1260, що становить 10,8%.

У Чикаго проголосував 891 виборець із близько 5,5 тис. у списках. Явка в цьому місті становила 16,4%.

Читайте також: У закордонному виборчому окрузі лідирує Порошенко

У Сан-Франциско, де зареєстровано чи не найбільше українських виборців у закордонному виборчому окрузі (23 тис. 636 громадян), явка була найменшою по США. За попередніми даними, які кореспондентові Укрінформу повідомили телефоном, на дільниці проголосувало 395 людей.

Як повідомляв Укрінформ, всі чотири виборчі дільниці у США розміщуються у приміщеннях дипломатичних установ України – посольстві та консульських відділах - та охоплюють усі 50 американських штатів, а також острівні держави, такі як Антигуа і Барбуда, Тринідад і Тобаго.

Низька явка у Сполучених Штатах пояснюється, зокрема, великими відстанями, які мають подолати українські виборці з різних штатів, аби реалізувати своє право голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-