На виборах зафіксували понад дві тисячі правопорушень

На виборах зафіксували понад дві тисячі правопорушень

Укрінформ
Поліція у день голосування на виборах Президента зафіксувала 2199 заяв і повідомлень про правопорушення під час виборчого процесу, які, втім, не мали системного характеру.

Про це в ефірі "Прямого" заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Підрозділами Національної поліції всього станом на 20 годину (31 березня - ред.) зафіксовано 2199 заяв і повідомлень про правопорушення під час виборчого процесу. Рекордсменом у нас так і залишається, як і протягом дня, Дніпропетровська область. Далі йдуть Київ, Донецька, Одеська, Харківська і Полтавська (області - ред.)", - зазначив він.

За інформацією Шкіряка, найбільше правопорушень (135) пов’язано з незаконною агітацією. Зафіксовано також фотографування бюлетенів (129), ймовірний підкуп виборця (45), пошкодження бюлетеня (34), спроби винесення бюлетеня з дільниці (13). Крім того, було 18 неправдивих повідомлень про замінування.

"Розпочато 39 кримінальних проваджень. І, власне, наразі здійснюється документування до з’ясування всіх обставин і цих правопорушень. Частина підтвердилась, частину ми опрацьовуємо", - констатував радник міністра.

Водночас, він наголосив, що ці порушення "не мали системного характеру і жодним чином вплинути на результат голосування не можуть".

Читайте також: ЦВК перевірила чверть протоколів: розрив між Зеленським і Порошенком - 14,16%

За його словами, інформації про будь-які масові фальсифікації не надходило. Ба більше, Шкіряк виключив імовірність масових фальсифікацій і після закриття виборчих дільниць, оскільки "при такій кількості спостерігачів від усіх кандидатів, спостерігачів міжнародних, спостерігачів громадських, представників кандидатів і членів виборчих комісій здійснити якесь фальшування буде достатньо складно".

"Можна сказати, що сьогодні в Україні відбулися перші в історії нашої незалежності вибори у відповідності до всіх міжнародних стандартів. І я особисто з цим Україну вітаю", - наголосив радник міністра внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-