В Україні 8 виборчих дільниць відкрилися невчасно через зіпсовані бюлетені

В Україні 8 виборчих дільниць відкрилися невчасно через зіпсовані бюлетені

Укрінформ
В Україні вісім виборчих дільниць відкрилися невчасно через відсутність необхідної кількості бюлетенів після того, як їх зіпсували, поставивши штамп "вибув" навпроти прізвищ певних кандидатів у Президенти.

Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Практично всі дільниці на території України та в закордонному виборчому окрузі відкрилися вчасно за декількома винятками, і причини цих винятків є наступними: перша і найбільш резонансна причина, і ніхто її не збирається приховувати, - це те, що дільниці не змогли вчасно відкритися через відсутність бюлетенів, оскільки 8 дільниць, за уточненою інформацією, поставили штампи "вибув" біля прізвищ одного або двох кандидатів, щодо яких інформація від них була надана начебто про те, що вони написали заяву або знімають свою кандидатуру. Ця інформація, звичайно, не відповідала дійсності, але дільничні виборчі комісії вчинили такі дії, і Центральна виборча комісія зробила все для того, аби забезпечити незіпсованими бюлетенями всі ці комісії, які поставили штампи "вибув", - сказав Радченко.

Водночас він наголосив, що ще кілька дільниць відкрилися з невеликим запізненням через проблему з переведенням часу із зимового на літній.

"Наступною причиною було те, що виборчі дільниці не впоралися з ранковим засіданням, таких теж менше десятка, і відкрилися на 10-15 пізніше, ніж о 8 годині ранку", - сказав Радченко.

Читайте також: Голова ЦВК заявила, що жодного тиску у день голосування не відчувала

Він наголосив, що в день голосування ні ЦВК, ні правоохоронні органи не зафіксували системних порушень, які б поставили під загрозу результати голосування та свободу волевиявлення виборців.

"Величезним досягненням ЦВК вважає і те, що належно працювали всі ті виборчі дільниці, які знаходяться в зоні розмежування, в зоні проведення операції Об'єднаних сил", - наголосив Радченко.

Він нагадав, що ЦВК за поданням Міністерства оборони було відкрито 80 виборчих спеціальних виборчих дільниць для військовослужбовців.

"Практично всі дільниці закрилися вчасно. Великих черг, окрім кількох дільниць у закордонному виборчому окрузі, на момент завершення голосування так само зафіксовано не було. Великі черги були зафіксовані в Польщі та Німеччині. Але в Україні на кінець часу голосування - близько до 20 години, великих черг не було. І за нашою інформацією, всі виборці, які хотіли проголосувати, мали таку можливість", - сказав Радченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-