ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ДАНІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКЗИТ-ПОЛУ (НА 20.00)

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ДАНІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКЗИТ-ПОЛУ (НА 20.00)

Відео
Укрінформ
За результатами Національного екзит-полу на виборах Президента України, станом на 20:00 лідирують шоумен Володимир Зеленський - 30,6% голосів, чинний глава держави Петро Порошенко - 17,8% голосів і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 14,2% голосів.

Такі дані Національного екзит-полу, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", оприлюднено на прес-конференції в Укрінформі 31 березня.

Далі йдуть Юрій Бойко — 9,7%, Анатолій Гриценко – 7,1%, Ігор Смешко – 6,5%, Олег Ляшко – 4,7%, Олександр Вілкул – 4,0%, Руслан Кошулинський – 1,7%.

Інші кандидати набирають менше 1% голосів виборців.

31 березня 2019 року, у день виборів Президента України, консорціум, до якого входять Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, провів Національний екзит-пол’2019.

Читайте також: ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА: ДАНІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКЗИТ-ПОЛУ

Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць). Теоретично вибірка репрезентативна для України в цілому, для всіх тих дільниць, на яких відбулися вибори. Опитано 19 431 респондента на 400 виборчих дільницях. Застосовувалася методика "таємного голосування". Статистична похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів (за чисельністю отриманих голосів) і в межах 0,5-1% – для інших кандидатів.

Національний екзит-пол під час президентських виборів-2019 проводиться Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва в рамках проекту "Національний екзит-пол'2019", що здійснюється за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду "Відродження", Посольства Канади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-