Українці у першому турі виборів зламали російський сценарій - Порошенко

Українці у першому турі виборів зламали російський сценарій - Порошенко

Укрінформ
Українці у першому турі виборів зламали російський сценарій щодо зручних для себе кандидатів у президенти, зламають і в другому.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на брифінгу у виборчому штабі після оголошення перших результатів екзит-полів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія так і не змогла відкинути свої імперські амбіції, вона так і не припинила зазіхати на Україну. І сьогодні ми, українці, зламали російський сценарій першого туру, бо точно не Порошенка вони хотіли бачити у другому турі. Нічого у вас не вийшло. Друзі і недруги з Росії, українці так само зламають вам сценарій і другого туру», - сказав Порошенко.

Він додав, що вихід у другий тур - це ще не перемога, але це величезний крок до перемоги. За словами президента, виборці, які його підтримали, продемонстрували абсолютну відповідальність уже сьогодні.

«Я не відчуваю жодної ейфорії. Я критично і тверезо розумію той сигнал, який суспільство подає сьогодні діючій владі. Це є суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Це є абсолютно серйозний привід для ретельної роботи над помилками, допущеними протягом останніх років», - наголосив Порошенко.

Також Президент заявив, що поділяє бажання молоді щодо більш швидких і якісних змін у країні, і закликав її разом працювати над цим.

«Перед другим туром і після нього я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим. Хотів би окремо зараз сьогодні звернутися до молодого покоління, до тих, кому зараз менше тридцяти. Ви бачите зміни в країні, але хочете, щоб вони були глибшими і швидшими. Я повністю поділяю ваше бажання. Щоб зміни були якіснішими, ми маємо об'єднатися, щоб цього досягти, і не втрачати час», - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними чотирьох оприлюднених у неділю екзит-полів, до другого туру президентських виборів виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Юлія Тимошенко посідає третє місце.

Читайте також: Порошенко: Я відзавтра розпочинаю боротьбу за перемогу в другому турі

Так, за результатами Національного екзит-полу на виборах Президента України станом на 18:00 лідирують шоумен Володимир Зеленський - 30,4% голосів, чинний глава держави Петро Порошенко - 17,8% і лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко - 14,2%.

За результатами екзит-полу телеканалу «1+1» лідирують Зеленський - 30,1% голосів, Порошенко – 18,5% і Тимошенко – 14,0%.

За результатами спільного екзит-полу телеканалів «112 Україна» та Newsone станом на 18:00 на виборах Президента лідирують Зеленський - 30,7% голосів, Порошенко - 18,6% і Тимошенко - 13,9%.

Згідно з даними екзит-полу компанії SOCIS станом на 19:00, у Зеленського - 29,25%, у Порошенка - 19,19 %, у Тимошенко - 13,75 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-