У Бельгії вибори проходять за “відмінно організованою процедурою”

У Бельгії вибори проходять за “відмінно організованою процедурою”

Укрінформ
На закордонній виборчій дільниці №900006, що розпочала роботу з 8-ї ранку на території Посольства України в Бельгії, вибори розпочалися вчасно, відбуваються спокійно та, за оцінкою спостерігачів, за “відмінно організованою процедурою”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який також узяв участь у голосуванні на цій дільниці.

«На дільниці зареєстровані 2293 виборці. Це уточнений список, який ми отримали за декілька днів до цих виборів. Поки що, на цей момент, всі, хто приходив, скористалися своїм правом проголосувати за того чи іншого кандидата. Висновки щодо явки робити наразі зарано, перші підсумки підбиватимемо о 10.30, потім – о 15-й годині, і до 20.30 маємо надати ці дані до ЦВК», - розповів голова дільничної виборчої комісії Олександр Мороз.

За його словами, на момент відкриття дільниці та, принаймні, на 9-ту ранку за брюссельським часом, на дільниці не було спостерігачів від окремих кандидатів на президентських виборах.

Читайте також: Українці у США розповіли про критерії вибору свого кандидата

«Члени комісії прийшли сьогодні рано, на 7-му ранку. До того, як відкрити дільницю, треба було провести організаційні заходи - отримати протоколи, бюлетені, відкрити сейф… Під час усієї цієї процедури був присутній спостерігач від Світового Конгресу українців. Інших спостерігачів, зокрема, від кандидатів, на цей момент немає», - додав голова дільничної виборчої комісії.

Знайомимось з єдиним наразі спостерігачем (не враховуючи присутніх на дільниці представників преси).

«Мене звати Лаудінас Герікас, походженням з Литви, але на цих президентських виборах я є спостерігачем від Світового Конгресу українців. На цей момент я не бачу жодних проблем, жодних негативних речей, лише відмінно організований процес», - зауважив спостерігач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-