Юрія Тимошенка виключили з фракції НФ через його балотування на виборах - Сюмар

Юрія Тимошенка виключили з фракції НФ через його балотування на виборах - Сюмар

Укрінформ
Фракція “Народний фронт” виключила зі свого складу народного депутата Юрія Тимошенка у зв'язку з тим, що вирішив брати участь у виборах Президента України.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар в інтерв'ю Укрінформу.

“Так, це і є істинна причина. Тобто, очевидно, що людину використовують технологічно проти одного з лідерів президентських перегонів. Гратися в ці ігри - означає демонструвати певною мірою політичну позицію за чи проти когось з лідерів перегонів. І це точно не Юра Тимошенко. Людина не може не розуміти, що її використовують з цією метою, але погоджується грати роль. Тому, я думаю, що тут позиція фракції є абсолютно прозорою”, — пояснила Сюмар.

Водночас вона не підтвердила поширюваної у ЗМІ інформації щодо можливого розколу всередині фракції, пов'язаного з тим, що частина її представників збирається підтримувати на президентських виборах Петра Порошенка, а решта — Юлію Тимошенко.

“Ви чули від когось заяви про політичну підтримку? Давайте говорити про реальні факти. Або це вже рішення всієї фракції та партії і воно буде публічно оголошено, або ми будемо єдиними і гідно пройдемо цю кампанію”, – зазначила народний депутат.

За її словами, зараз головне – це зберегти країну і мати державницьку позицію.

Читайте також: Сюмар сказала, які ознаки свідчать про втручання РФ у вибори

“Я точно розумію, що загрози в ході цих виборів будуть неймовірно високими. Тому що результати і легітимність виборів будуть ставити під сумнів. Спокуса штучно організованих масових акцій буде велика, бо поки що ми не відчуваємо, що вони будуть стихійними, хоча все може статися. При такій кількості зброї в людей на руках і при такій кількості людей, які вже були на війні і вміють воювати, такі акції з величезною долею вірогідності можуть бути надзвичайно кровопролитними. І наша позиція буде в тому, щоб максимально зберегти ситуацію стабільною. Нам якось доля посилає такі виклики, як наприклад в 2014-му”, – уточнила Сюмар.

Як повідомлялося, фракція "Народний фронт" 17 січня виключила зі свого складу народного депутата Юрія Тимошенка. В офіційній заяві причина такого рішення пояснювалась як “утрата (Тимошенком) зв’язку із депутатською фракцією, неодноразове порушення дисципліни, ігнорування рішень депутатської фракції, які стосуються важливих політико-економічних питань”.

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - загалом було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ятеро з них відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-