Виборча піраміда: ДБР продовжить викликати на допит депутата Дубіля

Виборча піраміда: ДБР продовжить викликати на допит депутата Дубіля

Укрінформ
Державне бюро розслідувань продовжить викликати на допит народного депутата Валерія Дубіля.

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі у четвер директор відомства Роман Труба, інформує кореспондент агентства.

"Ми три рази викликали на допит згаданого депутата, але він не з'явився. Ми не зупинимося і направлятимемо повістки (на допит - ред.)", - сказав він.

Труба зазначив, що слідчі відомства збираються дати відповідь на запит суспільства, чи "ця особа причетна до підкупу виборців".

Очільник ДБР розповів, що працівники бюро не мають змоги застосувати до Дубіля примусовий привід на допит, оскільки він є народним депутатом і дозвіл на це дає Верховна Рада.

"Це було предметом нашого аналізу. Ми з'ясували, що за час діяльності правоохоронних органів в Україні відсутній спосіб примусового виклику народних депутатів, тобто ніхто з правоохоронних органів не звертався у Верховну Раду з поданням щодо застосування примусового приводу до народного депутата", - резюмував Труба.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що є докази про координування і оплату Дубілем роботи технологів, у тому числі з РФ. Він уточнив, що мова йде про фінансування, яке здійснювалося з позавиборчого фонду.

Читайте також: БПП вимагає створення ТСК щодо “виборчої піраміди” Тимошенко

21 лютого заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що працівники СБУ викрили організаторів "виборчої піраміди", яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у президенти на виборах у березні поточного року.

У матеріалах, якими на сайті відомства було проілюстровано публікацію про викриття виборчої піраміди, значилося ім'я народного депутата від "Батьківщини" Руслана Богдана.

Водночас ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що координував і фінансував цю виборчу піраміду народний депутат із фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль, а в кожній області організація мала свого представника, одним із таких представників був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-