Включення до списку виборців за кордоном попросили близько 25 тисяч українців

Включення до списку виборців за кордоном попросили близько 25 тисяч українців

Укрінформ
До закордонних дипломатичних установ із заявами про включення до списків виборців на виборах Президента України звернулося близько 25 тисяч українців, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном.

Про це на брифінгу в середу заявив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тисячі наших співвітчизників скористалися своїм правом та подали відповідні заяви про включення до списків (виборців - ред.). Заяви приймалися до 25 березня включно... Значна кількість громадян звернулися особисто до наших установ за кордоном або надіслали документи поштою щодо постановки на консульський облік, на підставі чого були подані відомості до ЦВК. Загалом до закордонних дипломатичних установ було подано близько 3 тисяч заяв про включення до Державного реєстру виборців і оброблено дані постановки на консульський облік близько 22 тис. громадян", - сказав Погорельцев.

Він поінформував, що на підставі отриманих заяв та відомостей про громадян, які стали на консульський облік, зараз виготовляються та передаються до дільничних виборчих комісій уточнені списки виборців.

Читайте також: Петренко розповів, як ще можна потрапити до списку виборців

"Вони мають бути передані до 29 березня включно. Цей процес уже активно іде, і вся робота буде зроблена вчасно", - запевнив Погорельцев.

Директор Департаменту консульської служби МЗС зазначив, що за офіційними даними, розміщеними на сайті Державного реєстру виборців, загальна кількість виборців за кордоном наразі становить понад 410 тис. осіб.

Він також нагадав, що для голосування на виборах Президента України наразі створено 101 закордонну виборчу дільницю в 72 країнах світу. 99 дільниць утворені при закордонних дипломатичних установах України – при посольствах, генеральних консульствах, а дві – при військових частинах – в Демократичній Республіці Конго і в Косово. Голосування на закордонних виборчих дільницях проводитиметься з 8 до 20 години за місцевим часом.

"Власне вибори розпочнуться на закордонній виборчій дільниці в Австралії о 23 год за київським часом 30 березня. Завершувати голосування на виборах президента має дільниця у Сан-Франциско о 6 год ранку за київським часом 1 квітня", - зазначив Погорельцев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-