Рекордна кількість кандидатів створила “дірку” у виборчому бюджеті ЦВК

Рекордна кількість кандидатів створила “дірку” у виборчому бюджеті ЦВК

Укрінформ
Рекордна кількість кандидатів на пост президента на чергових виборах 31 березня створила у виборчому бюджеті “дірку” у 447 млн гривень.

Про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко в інтерв’ю Укрінформу.

“Рекордна кількість кандидатів у президенти створила “дірку” у виборчому бюджеті ЦВК приблизно у 447 млн гривень”, - зазначив він.

Радченко нагадав, що бюджетний запит на вибори Президента було зроблено ще торік із розрахунку 25 кандидатів на пост глави держави, проте фактична кількість кандидатів у бюлетені — 39, що майже удвічі більше.

Він підкреслив, що це тягне за собою і розмір бюлетеня, і фінансування виборчих комісій, і оплату праці, публікацію програм у ЗМІ - тобто всі витрати, що необхідні для проведення виборів.

Читайте також: ЦВК затвердила фінансові звіти кандидатів у Президенти

“Тільки на публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у “Голосі України” та “Урядовому кур’єрі” витратили 3 млн 867 тис. 700 гривень, а було передбачено 1 млн 379 тис. 40 гривень. Як бачите, перевитрата майже втричі”, - розповів заступник голови ЦВК.

Водночас він запевнив, що наразі цю “дірку” вдається перекривати, у тому числі й за рахунок економії.

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-