У ЦВК пояснили, на підставі чого вносять зміни у Держреєстр виборців

У ЦВК пояснили, на підставі чого вносять зміни у Держреєстр виборців

Укрінформ
Інформація Державного реєстру виборців оновлюється на основі подань компетентних органів і структур, жодних змін у даних реєстру без підтверджуючих документів не здійснюється.

Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

“Робота Реєстру є багатокомпонентною. І жодних змін у даних Державного реєстру виборців без підтверджуючих документів не здійснюється”, - зазначила вона.

Сліпачук підкреслила, що дані Держреєстру виборців оновлюються за поданнями органів реєстрації місця проживання (дані про зареєстрованих або знятих з реєстрації громадян України, а також про громадян України, яким виповниться 18 років); Міністерства юстиції (дані про осіб, смерть яких зареєстровано в реєстрі актів цивільного стану); Державної міграційної служби (дані про осіб, які набули громадянство України та осіб, громадянство яких припинено, а також про зміни прізвищ, імен, по батькові, дати та місця народження наших громадян); командирів військових частин (дані про військовослужбовців строкової служби, які прибули/вибули з військових частин).

Читайте також: В законі не прописані обмеження кількості зареєстрованих у квартирі — ЦВК

Крім того, за її словами, відомості до Держреєстру подають районні та міські суди (про осіб, які визнані недієздатними або тих, кому недієздатність була скасована); установи виконання покарань; заклади охорони здоров’я; установи соціального захисту.

Крім цього, голова ЦВК додала, що оперативно вносяться до Держреєстру і відомості, які подані громадянами України за власною ініціативою з метою включення до реєстру або щодо зміни своїх персональних даних.

“Тобто, якщо будь-який з вищезгаданих органів вчасно не подав актуальну інформацію, то і в Держреєстрі цієї інформації бути не може”, - запевнила Сліпачук.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-