Порошенко: Без членства у ЄС та НАТО наша безпека буде залежати від милості Москви

Порошенко: Без членства у ЄС та НАТО наша безпека буде залежати від милості Москви

Укрінформ
Вибори Президента та Верховної Ради покажуть, чи зможе Україна і надалі протистояти Російській Федерації.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку під час робочої поїздки до Чернівецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Весь світ говорить, що за останні 5 років зроблено більше, ніж за 23 роки до нас. Яку б реформу б ви не взяли: армію, повернення і захист української мови, зняття ярма з нашої церкви, започаткована медична реформа, нова українська школа, реформа сільської медицини, децентралізація, реформа системи державних закупівель, створення системи антикорупційних органів, забезпечення енергетичної незалежності...", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що майбутні вибори покажуть, чи зможе Україна протистояти Російській Федерації і надалі.

Читайте також: Кремль спробує зірвати вибори через силовий сценарій - Порошенко

"Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручного для РФ кандидата? Я хочу нагадати, що РФ напала на нас тоді, коли Україна мала позаблоковий статус. Це ніби-то виступало гарантією того, що ніхто на нас не нападе. Україна законодавчо відмовилася від перспективи членства. Нікого це не врятувало. Як Президент та верховний головнокомандувач заявляю: без членства у цих союзах (ЄС та НАТО - ред.) наш мир та наша безпека буде залежати від милості Москви", - наголосив Порошенко.

"Якщо ви боїтеся, що російські танки будуть у Львові, вони будуть і в Варшаві в той же день. Єдиний, хто може зупинити росіян, це ми - українці", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що сьогодні, попри війну, Україна залучає і гроші, і технології, і забезпечує збільшення бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-