У день виборів за порядком слідкуватимуть 135 тисяч силовиків

У день виборів за порядком слідкуватимуть 135 тисяч силовиків

Укрінформ
У день голосування 31 березня до забезпечення публічної безпеки будуть залучені понад 135 тисяч правоохоронців з системи МВС, на випадок загострення створено резерви спецпризначенців.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо того, як будуть правоохоронці будуть забезпечувати публічну безпеку та порядок на виборах 31 березня 2019 року. Відповідно, до забезпечення публічної безпеки будуть залучені 135 тисяч правоохоронців, з них понад 73 тисячі поліцейських, 39 тисяч працівників ДСНС, понад 8 тисяч військовослужбовців НГУ, також буде залучено перемінний та постійний склад наших навчальних закладів, які перебувають у системі МВС. Крім того, ДПСУ і міграційна служба опосередковано будуть залучені до цієї кампанії", - сказав Цуцкірідзе.

Він зазначив, що також збільшено кількість слідчо-оперативних груп, посилено групи документування, у свою чергу, працівникам, які будуть реагувати на кримінальні правопорушення, надана відповідна техніка аудіо- та відеофіксації.

"У випадку загострення криміногенної обстановки створено резерви спецпризначенців, і відповідно, якщо не дай бог таке трапиться, вони також будуть залучені", - додав Цуцкірідзе.

За його словами, у день голосування також чергуватимуть групи вибухотехніків і представники ДСНС на випадок, якщо громадяни знайдуть якісь підозрілі предмети чи якщо будуть повідомлення про замінування.

"Всі металеві сейфи, кімнати, де буде зберігатися виборча документація, також будуть під постійною охороною поліції", - наголосив Цуцкірідзе.

Читайте також: Кримчанам сказали, де можна проголосувати на виборах президента України

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-