Бюлетені на президентських виборах мають 10 ступенів захисту

Бюлетені на президентських виборах мають 10 ступенів захисту

Фото
Укрінформ
На поліграфкомбінаті "Україна" з 8 березня триває друк виборчих бюлетенів для дня голосування на чергових виборах Президента України 31 березня.

Про це розповіла голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу на поліграфкомбінаті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні йде друк виключно бюлетенів стосовно голосування, яке призначено на 31 березня 2019 року. Мова про друк жодних інших бюлетенів іти не може, тому що ані форма, ані зміст такого бюлетеня ще не затверджені Центральною виборчою комісією, оскільки нікому не відомо, чи буде другий тур і хто саме значитиметься у цьому другому турі в бюлетені", - сказала Сліпачук.

Вона нагадала, що розмір цьогорічного бюлетеня на президентських виборах - 20 см на 80 см, він містить відомості про 39 кандидатів.

"Якщо скласти всі виборчі бюлетені в один ряд, то смуга буде довжиною 24 тисячі 354 км, по суті, така відстань між Києвом і столицею Уругваю", - пояснила Сліпачук.

За її словами, площа всіх замовлених бюлетенів становить майже 5 квадратних км, що дорівнює 70 футбольних полям.

Голова ЦВК додала, що цьогоріч для замовлення друку бюлетенів Центрвиборчкому вперше здійснив процедуру публічних закупівель послуг.

Водночас заступник голови ЦВК Євген Радченко зазначив, що для дня голосування на виборах Президента 31 березня було замовлено виготовлення 30 млн 441 тисячу 372 бюлетенів. За його даними, вартість одного бюлетеня складає 4 гривні 26 коп.

У свою чергу директор поліграфкомбінат "Україна" Юрій Оніщенко зауважив, що із 8 березня колектив підприємства працює в цілодобовому режимі сім днів на тиждень, у процесі виготовлення задіяні 80% трудового колективу, тобто понад 700 працівників. Друк бюлетенів, за його словами, триватиме до 24 березня.

Він підкреслив, що пакують бюлетені в упаковки виключно вручну, стандартна упаковка містить 500 примірників і важить майже 7 кг.

Оніщенко наголосив, що бюлетень друкується спеціально виготовленою виключно для нього фарбою на папері вітчизняного виробництва та має 10 ступенів захисту від підробки.

Він відзначив, що нинішній бюлетень є найбільшим на президентських виборах за часи незалежності України.

Друк виборчих бюлетенів/ Фото Данііла Шамкіна

Читайте також: Вже надрукували 90% бюлетенів на перший тур президентських виборів

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія 8 березня затвердила форму і текст виборчих бюлетенів для голосування в день виборів Президента України 31 березня та для можливого повторного голосування.

Виборчий бюлетень на під час чергових президентських виборів Президента України 31 березня є пісочного кольору з параметрами 20 см на 80 см та містить прізвища 39 кандидатів на пост глави держави.

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Фото: Шамкін Данііл

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-