Окружні комісії самі купуватимуть бокси для бюлетенів

Окружні комісії самі купуватимуть бокси для бюлетенів

Оновлено
Укрінформ
Архівні бокси для виборчої документації, які не вдалося закупити через тендерні процедури, будуть придбані окружними виборчими комісіями за виділені безпосередньо їм кошти.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки тендер (на закупівлю архівних боксів - ред.) не проведено, ЦВК звернулася з листом до всіх окружних виборчих комісій, і ці коробки у кількості дві коробки на малу та середню дільницю і три - на велику будуть закуплені окружними виборчими комісіями за рахунок тих коштів, які виділяються безпосередньо ОВК на проведення виборів Президента України", - зазначив Радченко.

Він пояснив, що для цього ОВК несуть відповідні зміни у свої кошторис, які будуть затверджені Центрвиборчкомом. Якщо окружним комісіям забракне грошей, ЦВК дофінансує їх у межах коштів, виділених на придбання архівних боксів.

Водночас Радченко підкреслив, що архівні бокси призначатимуться виключно для перевезення документації виборчих дільниць, наприклад попередніх списків виборців, уже після підрахунку голосів і перевезення бюлетенів.

Читайте також: ЦВК не змогла закупити спецбокси для доставки бюлетенів

Водночас, заступник голови ЦВК наголосив на необхідності внесення змін у законодавство про проведення тендерних закупівель, оскільки наразі воно не враховує всіх нюансів виборчого процесу.

"Ми розуміємо, що без змін до законодавства використання системи Prozorro на виборах буде дуже проблематичним... ЦВК жодним чином не відмовляється від системи тендерів, але треба адаптувати її під виборче законодавство", - заявив Радченко.

Як повідомлялося, раніше Центральна виборча комісія скасувала тендер на закупівлю послуг з виготовлення та доставки архівних боксів для перевезення бюлетенів та іншої виборчої документації через відсутність відповідних вимогам пропозицій, оскільки подані пропозиції не відповідали вимогам проведення торгів. Оголосити нові торги не дозволили терміни.

Цьогорічні вибори Президента України стали першими, коли ЦВК доводиться застосовувати закон "Про публічні закупівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-