ГПУ оприлюднила листування організаторів підкупу кандидата в президенти Тимошенка

ГПУ оприлюднила листування організаторів підкупу кандидата в президенти Тимошенка

Укрінформ
Генпрокуратура вилучила листування організаторів підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка. За відмову від участі у виборах йому пообіцяли публічність та фінансування політичної діяльності.

Про це на брифінгу розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропонують варіанти подій для кандидата в президенти Юрія Тимошенка. Роман Р. розказує план дій: "Моя пропозиція для Юрія. Перше: виходить чистим з ситуації, стає героєм для народу, що не пішов на поводу у влади, не дав себе використати, не продався Пороху, стає відомою публічною особою, ми допомагаємо з розкруткою в ЗМІ. Друге: стає одним з лідерів Партії захисників України, починає працювати на майбутні вибори до Верховної Ради, на наступні президентські — кандидат в президенти вже від партії. Третє: закривають кримінальні справи по тобі і по ньому. Четверте — з'являється фінансування роботи і політичної діяльності — 10 млн тільки на цей рік, в якій грошовій формі - незрозуміло", - сказав Луценко.

Читайте також: Луценко розповів, кого затримали за спробу підкупу кандидата в президенти Тимошенка

Також було оприлюднено інший варіант розвитку подій, якщо Юрій Тимошенко не відмовиться від виборів. Так, йому пообіцяли створити імідж запроданця, який працює на владу, забуття після виборів, обливання брудом у ЗМІ, кримінальні провадження щодо членів комісії, "які будуть займатися крадіжкою бюлетенів, за фінансування, за все, що придумають", формування негативного іміджу.

"Це шантаж громадянина України, який використав своє право зареєструватися в кандидати в президенти", - підсумував Луценко.

Переписку було вилучено з телефону помічника Тимошенка, який разом з ним написав заяву про спробу їх підкупу.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Генпрокуратура спільно з Державним бюро розслідувань та Службою безпеки затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову брати участь у виборах. Луценко також повідомив, що сам Тимошенко кілька днів тому звернувся в ГПУ після спроб вплинути на нього. Генпрокурор поінформував, що зловмисники затримані за статтею 157 ч. 3 (перешкоджання здійснення виборчого права). Луценко додав, що слідству відоме листування затриманих виконавців із політиками.

Читайте також: Замовником шантажу та підкупу кандидата Тимошенка виявився депутат Дубіль

Екс-боєць АТО Тарас Костанчук, затриманий за спробу дачі хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку, стверджує, що проти нього підготували провокацію.

Як повідомлялося, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на пост глави держави - усього були зареєстровані 44 кандидати. Пізніше ЦВК скасувала реєстрацію кандидатами у президенти мера Львова Андрія Садового та заступника командувача Сил спеціальних операцій Сергія Кривоноса згідно з поданими ними зверненнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-