Кількість фейків і хакерських атак перед виборами зросла в рази - кіберполіція

Кількість фейків і хакерських атак перед виборами зросла в рази - кіберполіція

Укрінформ
У кіберполіції прогнозують, що атаки на державні установи, відомства і міністерства перед виборами будуть тільки посилюватися.

Про це заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я лише можу констатувати, що з початку передвиборчої кампанії ми почали фіксувати дуже велику кількість кіберінцидентів, пов'язаних з розсилкою ... фішингових повідомлень, спаму. Це означає, що злочинці намагаються отримати доступ до комп'ютера того чи іншого службовця. Далі вже, як то кажуть, справа техніки: якщо злочинець отримає доступ хоча б до одного комп'ютера, який знаходиться у внутрішній мережі певного держоргану, установи, міністерства, він вже отримає майже всю інформацію. Тому вони (атаки — ред.) збільшуються з кожним днем, до початку самих виборів, це ми можемо констатувати”, - додав Демедюк.

За його словами, можна констатувати, що саме такі атаки збільшилися на різні міністерства і відомства, зокрема, на МЗС, у рази. “На ті органи, які обслуговують і є партнерами ЦВК, яка фактично готується до проведення виборів, - також”, - зазначив очільник кіберполіції.

“Також ми бачимо, що фактично в даркнеті відбуваються замовлення щодо отримання доступу до, як вони (замовники — ред.) вважають, реєстру виборців, який дасть можливість злочинцям, а також агресору... нівелювати процес виборів", - наголосив Демедюк.

Читайте також: СБУ запобігла хакерським атакам на держоргани, задіяні у виборчому процесі

Він уточнив, що окрім технічних кіберінцидентів, кіберполіція спостерігає "за валом випуску дезінформації як у соцмережах, так і на неперевірених електронних виданнях”.

“Ми дуже тісно зараз співпрацюємо, наприклад, з Facebook, де намагаємося цю дезінформацію виявляти і блокувати. Також у нас налагоджена взаємодія з СБУ”, - підкреслив Демедюк.

Як повідомлялося, в Україні 31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-