Виборча піраміда: ДБР викликало народного депутата Дубіля як свідка

Виборча піраміда: ДБР викликало народного депутата Дубіля як свідка

Укрінформ
Народний депутат Валерій Дубіль викликаний на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР) як свідок.

Про це заявив директор ДБР Роман Труба у середу під час експертного обговорення, яке організував "Реанімаційний пакет реформ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він, зокрема, підтвердив інформацію, що депутат фігурує у кримінальній справі, порушеній за фактом створення так званих виборчих "сіток".

"У названому вами кримінальному провадженні суб'єктом, який підслідний Державному бюро розслідувань, є депутат Верховної Ради. Дійсно, ми викликаємо цього депутата на допит. Але я хочу зауважити, що ми викликаємо його на допит у якості свідка", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи дійсно Дубіль є фігурантом справи відомства.

Як повідомлялося, ДБР на 28 лютого викликало на допит народного депутата Валерія Дубіля з парламентської фракції "Батьківщина", однак він не з'явився.

Читайте також: Виборча піраміда: ДБР кличе на допит народного депутата від "Батьківщини"

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що є докази про координування і оплату Дубілем роботи технологів, у тому числі з Російської Федерації. Він уточнив, що мова йде про фінансування, яке здійснювалося з позавиборчого фонду.

21 лютого заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що працівники СБУ викрили організаторів "виборчої піраміди", яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у президенти на виборах у березні поточного року.

У матеріалах, якими на сайті відомства було проілюстровано публікацію про викриття виборчої піраміди, значилося ім'я народного депутата від "Батьківщини" Руслана Богдана.

Водночас ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що координував і фінансував цю виборчу піраміду народний депутат із фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль, а в кожній області організація мала свого представника, одним із таких представників був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-