Гнап знімає свою кандидатуру на президентських виборах

Гнап знімає свою кандидатуру на президентських виборах

Фото
Укрінформ
З’їзд партії «Сила людей» закликав кандидата у президенти Дмитра Гнапа зняти свою кандидатуру на посаду Президента України.

Про це стало відомо під час 11-ого Всеукраїнського з'їзду партії «Сила людей», що проходить 2 березня у Дніпрі, передає кореспондент Укрінформу.

«Відкликати кандидата від політичної партії «Сила людей» на посаду Президента України та дати йому можливість добровільно відмовитися від подальшого балотування на посаду Президента України та зняти свою кандидатуру у строк до 7 березня», - йдеться в рішенні з’їзду.

Читайте також: КВУ прогнозує: “красивий жест” зроблять ще кілька кандидатів у президенти

Гнап, виступаючи на з’їзді, наголосив, що має бути виконано рішення 10-го з’їзду, що у разі появи єдиного кандидата від демократичних сил, кандидатура від партії знімається. «То нині ми маємо виконати це рішення з’їзду і підтримати Анатолія Гриценка, який став кандидатом від демократичних сил», - зазначив Гнап. Також під час з'їзду він висловився про можливий вихід з партії у разі, якщо не буде підтримано єдиного кандидата.

З’їзд після довгих дебатів вирішив офіційно оголосити про вихід політичної партії «Сила людей» з виборчої кампанії.

Щодо підтримки єдиного кандидата від демократичних сил у партії не визначились, мотивуючи тим, що крім Гриценка, кандидатом від демократичних сил є ще й Роман Безсмертний. Чи підтримуватиме когось із них партія на президентських виборах стане відомо після того, як розглянуть пропозиції про співпрацю від цих кандидатів.

Крім того, однопартійці у провину Гнапу поставили історію про передачу бійцям на фронт коштів від міжнародної премії, яку Гнап виграв у 2015 році.

11-й Всеукраїнський З’їзд Партії “Сила Людей” / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

Як відомо, до премії додавалася грошова винагорода у розмірі 15 тис євро, яку журналісти проекту «Слідство.Інфо» вирішили віддати на потреби бійців на фронті. Виявилось, що у 2015 році на момент виплати суми премії «Слідство.Інфо» не мало свого окремого банківського рахунку, а тому кошти надійшли Гнапу, і частина цих грошей досі перебуває у нього.

Гнап визнав, що це його помилка, яку він технічно не виправив вчасно.

«Я розумію, що довіра до мене серед партійців може бути підірвана. Але я готовий її завоювати», - зазначив Гнап, підкресливши, що подав заяву про балотування за результатами праймеріз «Сили людей», де його кандидатура набрала найбільше голосів.

На з’їзді були присутні 106 делегатів з різних областей України.

Як повідомлялося, лідер політичної партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив про намір зняти свою кандидатуру з виборів Президента і підтримати лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка.

Пізніше кандидат у президенти Дмитро Гнап також заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Гриценка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-