Глава МВС розповів, де виборчих порушень фіксують найбільше

Глава МВС розповів, де виборчих порушень фіксують найбільше

Укрінформ
Найбільше правопорушень під час виборчого процесу зафіксовано наразі у в Київській, Дніпропетровській областях та у місті Києві.

Про це міністр внутрішніх справ сказав у прямому ефіру на телеканалі «Україна», інформує прес-служба МВС.

“Завдяки Інформаційно-аналітичній системі „Вибори-2019“ можна спостерігати за правопорушеннями під час виборчого процесу. Найбільше наразі зафіксовано в Київській, Дніпропетровській областях та Києві”, - сказав він.

Читайте також: Порядок у день виборів забезпечуватимуть понад 130 тисяч правоохоронців – Аваков

Аваков зазначив, що МВС ініціювало посилення кримінальної відповідальністі за підкуп виборців.

«Ми разом з ГПУ працювали над законом про посилення кримінальної відповідальності за підкуп виборців і поставили його на голосування в парламенті. Але зараз дуже складний час для того, щоб були прийняті такі зміни. Думаю, що до парламентських виборів вдасться прийняти цей законопроект», - наголосив міністр.

Читайте також: Поліція веде розслідування щодо одного з кандидатів у президенти — Аваков

У свою чергу очільник МВС висловив думку, що українське суспільство не прийме перемогу кандидата у Президенти, який виграв за допомогою фальсифікацій.

«Наразі ми маємо 42 кандидати у президенти. Але перемогу отримає тільки один. 41 кандидат програє, і вони будуть незадоволені. Але такий демократичний процес – є ті, хто програв, і ті, хто виграв. І коли цей процес вибору буде чесним, то легітимність переможця буде високою і суспільство це прийме. А якщо навколо виборчого процесу буде фальсифікація, громадяни не приймуть такого переможця», - сказав Аваков.

Читайте також: Глава МВС розповів про основні порушення під час виборчої кампанії

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-